Informatie

 

Voorzieningen die kunnen worden aangemeten:

  • Volledige gebitsprothese
  • Partiële gebitsprothese
  • Implantaatgedragen gebitsprothese

Reparaties en rebasingen aan alle kunststof voorzieningen.

Nood/immediaat prothese:

Als er nog tanden en/of kiezen in de mond aanwezig zijn en de tandarts besluit dat deze verwijderd moeten worden, wordt er een nood/immediaat prothese geplaatst. Deze is tijdelijk!
Als de tanden en kiezen zijn verwijderd zal de kaak gaan slinken doordat de wortels niet meer in de kaak aanwezig zijn. Er zal dus ruimte gaan ontstaan onder de prothese. Na een half jaar, als de kaak hersteld en maximaal geslonken is, mag er een definitieve prothese worden aangemeten.
Het is raadzaam dat u, als u weet dat er een noodprothese geplaatst moet worden, bij ons in de praktijk langskomt om informatie in te winnen. We kunnen dan ook de mogelijkheden voor de nood- en de definitieve prothese bespreken.

Reiniging van prothese:

Voor de reiniging van uw gebitsprothese bestaan vele manieren en middeltjes.

De basis is echter heel simpel:
U borstelt uw prothese af onder de kraan met een zachte (prothese) borstel. Als middel kunt u het beste groene zeep of afwasmiddel gebruiken.
Gebruik geen schurende (tandpasta) of bijtende (bruisende) middelen! Deze beschadigen de kunststof waardoor plaque makkelijker aan de prothese kan hechten.
Als het vuil aan de prothese hardnekkig is, kunt u de prothese in keukenazijn leggen. Dit zal het vuil enigszins losweken. Overige middelen die geschikt zijn voor uw prothese zijn verkrijgbaar in de webshop of te bestellen in onze praktijk.

Lid van 

Logo ONT
Logo NVGD
Logo Mijnkunstgebit.nl